Kom langs in de grootste kerststallenshowroom van Nederland

De meest gezellige tijd van het jaar: kerst. Daar horen kerstbomen, lichtjes en samenzijn met de familie bij. Maar ook een echte kerststal. Die moet natuurlijk goed ingericht zijn, met de juiste beeldjes en helemaal naar jouw wens. In onze sfeervol ingerichte kelder vind je één van de grootste kerstallenshowrooms van het hele land.

Een en al gezelligheid

Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar onder ons bedrijf ligt een showroom waar het altijd kerst is. Hier staat alles wat je maar nodig kan hebben om je kerststal compleet te maken. We hebben unieke beeldjes waarmee je je kerststal ieder jaar kunt uitbreiden.

Elk jaar reizen we naar Italië om hier de mooiste stukken houtsnijwerk op te speuren. We hebben klanten die elk jaar terug komen om hun kerststal stukje bij beetje uit te breiden, maar ook nieuwe klanten die zich komen vergapen aan onze uitgebreide collectie.

Weet jij al wat je voor kerst wilt? Zien wij jou in november of december terug in onze kerststallenshowroom?

Kom langs

Terug naar Bethlehem

Kerststallen bestaan al sinds de 13e eeuw, geïntroduceerd door de heilige Fransicus van Assisi. Hij verspreidde de traditie van het kerstverhaal door hem zelf na te spelen. Uiteindelijk uitte dat zich in de kerststallen die (rooms-)katholieke gezinnen in hun huis hebben staan.

Albert van Appeldoorn, eigenaar van Van Appeldoorn Bemmel is al jaren verwoed verzamelaar van kerststallen. Dat is er met de paplepel ingegoten. De liefde voor kerststallen ontstond bij de grootouders van Albert. Zijn ouders namen deze passie over en Albert heeft op zijn beurt deze voorliefde geërfd. 3 generaties Van Appeldoorns zijn dus al jaren bezig om de mooiste en meest unieke stukken voor kerststallen te verzamelen.

Twee maanden per jaar is Albert te vinden in de showroom. Bovendien kan hij je alles vertellen over het ontstaan van kerststallen en waar de bijzondere stukken vandaan komen.